Lezingen/presentaties

 
MEA-adviesburo kan lezingen/presentaties verzorgen op het gebied van:
 
  • Energiebesparing (EB)
  • Duurzame energie (DE), zoals wind, zon, grondwarmte, biomassa, e.d.
  • Investeringen in zon-PV op het eigen dak dan wel op grotere terreinen
  • Investeringen in duurzame energiebronnen in een lokaal of regionaal DE-projekt
  • De lezingen of workshops/presentaties kunnen ook worden gekombineerd met een DE-exkursie naar interessante Duitse projekten en/of een kennismaking met diverse Duitse organisaties
 
In de periode 2017-2020 kunnen gemeenten/energieregio’s in Noord- en Oost-Nederland een presentatie krijgen over het recent ontwikkelde Burgerenergietransitiemodel, grotendeels gebaseerd op het Europees-Duitse regionale 100% DE energiemodel. De kosten hiervan zijn vooralsnog gratis.
In dezelfde periode kunnen ook aktieve burgers/energiekoöperaties en bestuurders/ambtenaren een twee- of driedaagse kennisuitwisselingsreis maken naar b.v. de Energiekreis Steinfurt, het ikoonprojektdorp Saerbeck en Energiestadt Lichtenau (Kreis Paderborn), waar kontakt kan worden gemaakt met diverse aktieve Duitse energiekoöperaties en gemeenten, met het Kennisinstituut IdE uit Kassel, het Technologiecentrum te Lichtenau en/of de milieubewuste Stadtwerken. Hierbij wordt een goedkope overnachting aangeboden in een prachtig vakwerkhuis in het Duitse stadje Warburg, gelegen tussen Paderborn en Kassel aan de rand van Sauerland. Het gaat hierbij om kleine groepen tussen 5 en 10 personen en de kosten bedragen €40 voor aktieve burgers en €50 voor betrokken bestuurders en ambtenaren, inkl. overnachting, presentaties en exkursie(s). Voor ambtenaren wordt gedacht aan een 3-daagse trip door de week en voor burgergroepen aan een 2- of 3-daagse trip in het weekend.